Deze website is niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer 6 of lager. De website zal dan ook niet correct werken.
Update je browser of download een van de onderstaande browsers

Safari Firefox Chrome Explorer
adidas
babolat
BartsLogoSmall
bjorn borg
calcio
craft
ea7
kswiss
lacoste
nike
odlo
oneill
peak
protest
puma
rollerblade
wilson
Let op:
Wintersportkleding en accessoires zijn alleen verkrijgbaar in ons filiaal aan de Vriesestraat
Wintersportkleding
Dames/Heren skikleding

Speciaal voor de steeds strenger wordende winters , hebben de designers extra aandacht besteed aan de parka. De jas is niet alleen meer een puur functioneel kledingstuk dat u lekker warm houdt, maar de jassen zijn zeer mooi gedetailleerd en worden gecombineerd met materialen als leer en bont. Ook worden de taille meer geaccentueerd, zodat de jas uw vrouwelijke vormen benadrukt. Deze jassen zijn verkrijgbaar in heldere kleuren en zelfs te dragen over uw galajurk. Laat die koude winter maar komen!

Wintersportvakantie

Ga je op wintersportvakantie dan krijg je te maken met wisselende weersomstandigheden. Het ene moment geniet je van de warme zon op het terras tijdens een zalige apr├Ęs-ski, om vervolgens geconfronteerd te worden met snijdende koude op de piste, sneeuw en wellicht ook nog regen. De moderne wintersportkleding beschermt je tegen de elementen en houdt je warm en droog in alle weersomstandigheden. Voor uw gemak zetten we op een rij waar u op moet letten bij de aanschaf van uw ski- en snowboardkleding.

Techniek: waterkolom, wind- en waterdicht

Het belangrijkste is de 'waterkolom', dit geeft aan dat de waterdruk op de jas is gemeten; hoeveel mm water per cm2 op het doek kan staan (in een kolom) voordat het materiaal doorlekt. Over het algemeen wordt een waterkolom vanaf 1.000 mm als waterdicht aangemerkt. Wil je echt zekerheid dat water niet kan binnendringen, ook als je tijdens flinke inspanning de stof indrukt, voor lange tijd plaatsneemt in een skilift of de schouderbanden van je rugzak een flinke druk uitoefenen op de stof, ga dan uit van een waterkolom van minimaal 5.000, 8.000 en 10.000. Stelregel: hoe hoger de waterkolom, hoe waterbestendiger de jas is. De merken PEAK, O'Neill, Protest en Brunotti zijn bijna allemaal standaard voorzien van een hoge waterkolom, wat inhoudt dat u warm en vooral droog blijft. U herkent een jas met een waterkolom eenvoudig aan de vermelding ervan. De waterkolom staat op een etiket aan de binnenkant van de jas, is ingeborduurd op de mouw, of is zichtbaar aan de buitenkant op de kraag of op het manchet van de jas. Natuurlijk kunt u ook altijd op het aangehechte label kijken.

Draag lagen voor ademend vermogen

Wilt u optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van een technisch hoogwaardige jas draag dan geen katoen onder de jas, maar thermo-ondergoed of functioneel fleece. Dit voert het zweet af na een ingespannen afdaling van de piste en houdt u warm en droog. Het ademende vermogen van de moderne jassen is dusdanig dat wind wordt tegengehouden maar dat zweet en vocht goed worden afgevoerd.

Het 3-lagensysteem is gebaseerd op het gebruik van drie verschillende kledinglagen:

1. Laag functionele onderkleding

Vochtregulering: de functionele (thermo)onderkleding moet goed aansluiten op het lichaam en moet transpiratievocht opnemen en transporteren naar de 2e laag

2. Isolerende tussenlaag (fleece truien)

Warmteregulering: het lichaam warm houden en transpiratievocht uit de 1e laag afvoeren. Denk ook eens aan een 'softshell', die is ook vaak waterafstotend en winddicht.

3. Beschermende buitenlaag

Bescherming:waterdicht", winddicht, ademend en sneeuwdicht.

Multifunctionaliteit

Bent u een actieve wintersporter dan is het fijn om sneeuw- en windvangers te hebben, wat bij een val of buiteling de sneeuw buiten houdt. Bijna alle jassen zijn daarbij voorzien van vele opbergmogelijkheden voor onder andere liftpas, mobiele telefoon, maar er zijn ook afsluitbare vakjes voor een candybar of een beschermende lippenbalsem.
Heeft u vragen over de technische aspecten van ski- en snowboardkleding, dan kunt u altijd bij de verkoopexperts van Sportcentrum Dordrecht terecht.


Wasvoorschriften

Om u wintersportkleding op een juiste manier te reinigen verkopen wij Nikwax. Nikwax zorgt er voor dat uw skikleding op de juiste manier gereinigd wordt zonder dat het de stof van uw kleding aantast.
Het behoudt dus zijn water- en winddichtheid.

Nikwax is leverbaar voor:

- gewone skikleding
- donsen jassen
- softshell kleding
Merken
De wintersportmerken die wij voeren:

Volwassenen:

- O'Neill
- Brunotti
- Peak Performance
- Tenson
- Luhta

Kids:

- O'Neill
- Brunotti
- Airforce

Voor de kinderen hebben wij wintersportkleding vanaf maat 86 t/m 176.

Accessoires:

- Sinner (helmen, ski- en zonnebrillen)
- Barts
- Bolle (helmen en goggles)
- Cebe (helmen en goggles)
- Craft (thermo ondergoed)