Winkelwagen
Menu
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Hardlopen

1 Product
Aantal per pagina
Sorteer op
Filters
Filters

Geselecteerde filters

Verwijder alle filters

Loopanalyse laten uitvoeren door de specialisten van Sportcentrum Dordrecht

Vanuit onze visie, waarin wij een gerenommeerde sportspeciaalzaak zijn, vinden wij het niet verantwoord om hardloopschoenen aan te schaffen zonder een gangbeeld analyse. Daarom bieden wij, onze klanten, kosteloos, een loopanalyse aan. Loopstijl, intensiteit, lichaamsgewicht, belastbaarheid en ondergrond bepalen welke hardloopschoen geschikt is.

Met een loopanalyse kan je de loopcyclus bepalen en hierdoor welke hardloopschoenen voor jou geschikt zijn.
De loopcyclus is de wijze waarop je beweegt tijdens het hardlopen. Deze bewegingen bestaan primair uit een aantal fases welke samen de loopcyclus vormen. Deze cyclus bestaat uit twee fasen:




Een volledige loopcyclus begint wanneer een voet contact maakt met de grond en eindigt wanneer dezelfde voet opnieuw contact maakt met de grond. Deze cyclus bestaat uit twee fasen:

1. De Contactfase is het moment waarin een deel van de voet contact maakt met de grond.
2. De Zwaaifase is het moment waar dezelfde voet geen contact heeft met de grond. Dit begint met de achterste zwaaifase waarbij het been zich na de afzet naar voren beweegt. Vervolgens gaat de achterste zwaaifase over in de voorste zwaaifase: het been zwaait naar voren ter voorbereiding op een actieve landing.

De contactfase is één van de belangrijkste fases van de loopcyclus, omdat het volledige lichaamsgewicht op de voet, het been en de gewrichten steunt. Deze fase wordt weer onderverdeeld in drie stadia:

1. De landingsfase is het moment na de voorste zwaaifase, het moment dat de voet de grond raakt. Afhankelijk van de snelheid, maar over het algemeen maakt de laterale zijde van de hiel of de mid-voorvoet als eerste contact met de grond. De voet proneert ligt en is flexibel om zich aan te passen aan de ondergrond. Dit heeft een dempende functie voor het lichaam.

2. De standfase is het moment waar het linker- of rechterbeen in de zwaaifase zit en het volledige lichaamsgewicht door het andere been gedragen wordt. De voet en het been zorgen voor de stabiliteit.

3. De afzetfase is het laatste contactmoment van de voet met de grond. De plantar fascia (peesblad van de voet) komt op spanning en de grote teen komt omhoog; hierbij functioneert de voet als hefboom. Deze fase gaat over in de achterste zwaaifase en ontwikkelt de afzetkracht voor de voorwaartse beweging.

De beweging van de voet, tijdens de landingsfase in de overgang naar de standfase en de afzetfase, geeft een duidelijk beeld van het pronatiepatroon tijdens de loopcyclus.

Sportcentrum Dordrecht heeft een twintig meter lange testbaan waar een betrouwbare voetanalyse kan worden vastgelegd. Het systeem brengt de stand van de voet tijdens sportacties in beeld. Afwijkingen komen aan het licht en worden gecorrigeerd met op maat aangemeten sportschoenen. Bij structurele klachten zijn ondersteunende voetbedden een optie.

Dankzij de voetanalyse neemt de kans op een 'misstap' aanmerkelijk af. Er bevinden zich twee camera's met elk een ander standpunt. Elke camera brengt de voetafwikkeling vanuit een andere positie in beeld. Bijna elke hardloop analyse gaat als volgt:
statische afdruk halverwege de loopbaan(na ongeveer 15 meter) ligt een glasplaat met daaronder een digitale videocamera. De klant neemt plaats op de glasplaat. De camera maakt de opname en verzend de bevindingen naar de harde schijf van de computer.Met behulp van deze opname bepalen we het voettype vervolgens komt de fase twee in ons proces.

Dan de dynamische afdruk.De sporter loopt met een gemiddelde snelheid over de loopbaan. Bij het landen op de glasplaat registreert de camera de landingsfase, standfase en de afzetfase. Zo zien we hoe de druk zich verplaatst onder de voet. Bij elke landingsfase krijgt de voet drie a vier keer het lichaamsgewicht te verwerken.

iDEAL Visa MasterCard
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.