Winkelwagen
Menu
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.
Fit Worden, Fit Zijn én Fit Blijven


In de sport is het belangrijk dat je met teleurstellingen om kunt gaan, dat je weer opstaat na het vallen, en dat je succes kunt delen.
Sportcentrum Dordrecht is je coach, je trainer en je zaakwaarnemer. Wij zorgen ervoor dat het voelt alsof je voetbalt op Champions League niveau, dat je de korfbalfinale speelt in Ahoy, de marathon van Rotterdam volbrengt. Onze slogan is niet voor niets: We Know the Game!

Het juiste advies én het perfecte materiaal zijn een must om op het voor jouw goede niveau te kunnen sporten en/of bewegen.
Sporten (en bewegen) is gezond, voor zowel je lichaam als je geest. Of je nu wandelt, hardloopt, voetbalt of korfbalt: sporten is gezond.
Erik Scherder, neuropsycholoog: “Beweging verbetert je geheugen, zorgt ervoor dat je beter slaapt en vermindert stress. Daarnaast verkleint bewegen het risico op hersenaandoeningen zoals dementie, depressie en de ziekte van Parkinson. Je hoeft echt niet elke dag hevig te sporten om je hersenen gezond te houden. Dagelijks een Ommetje is al heel effectief.”

Voldoende bewegen doet wonderen voor jou en je lichaam. Een fit gevoel krijg je door regelmatig te bewegen. Dat kan in de sportschool maar dat hoeft niet. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je genoeg beweging krijgt:
   1.Stel een bewegingsroutine op: Creëer een bewegingsroutine die bij je past en die je kunt volhouden. Kies activiteiten die je plezier geven en je motiveren om actief te blijven. Dit kan variëren van wandelen, joggen en fietsen tot dansen, zwemmen of trainen in de sportschool.
   2.Cardiovasculaire oefeningen: Voeg wat cardio oefeningen toe aan je routine om je hartslag te verhogen en calorieën te verbranden. Denk aan activiteiten zoals hardlopen, fietsen, roeien of aerobics
   3.Krachttraining: Krachttraining is een van de beste manieren om fit te worden. Door het opbouwen van spieren verhoog je je metabolisme en verbeter je je algehele lichaamskracht. Wij raden aan zeker 2x per week krachttraining te doen.
   4.Blijf gedurende de dag in beweging: Probeer actief te blijven gedurende de dag, zelfs als je geen tijd hebt om te sporten. Neem de trap in plaats van de lift, maak een wandeling tijdens je lunchpauze en sta regelmatig op om te bewegen als je een zittend beroep hebt.
   5.Luister naar je lichaam: Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en rustdagen in je routine op te nemen. Rust is net zo belangrijk als beweging om je lichaam de kans te geven te herstellen en sterker te worden.
Door voldoende lichaamsbeweging in je dagelijks leven te integreren, kun je je fitheid verbeteren en je algemene welzijn bevorderen. Zoek naar manieren om actiever te zijn en geniet van de voordelen die lichaamsbeweging met zich meebrengt.

Bouw je training geleidelijk op en voorkom blessures
Het opbouwen van je training op een geleidelijke en verantwoorde manier is essentieel om blessures te voorkomen en je fitheidsdoelen te bereiken. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om in gedachten te houden:
Luister naar je lichaam
Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en tekenen van vermoeidheid of overbelasting niet te negeren. Enkele signalen die aangeven dat je rust nodig hebt, zijn onder andere:
- Pijn: Als je pijn ervaart tijdens de training, stop dan en geef je lichaam de nodige rust en hersteltijd.
- Vermoeidheid: Voel je je constant uitgeput of vermoeid? Neem dan een rustdag om je lichaam te laten herstellen.
Bouw langzaam op
Het is verleidelijk om te veel te snel te willen doen. Maar het geleidelijk opbouwen van je training is belangrijk om blessures te voorkomen. Enkele tips voor een geleidelijke opbouw zijn:
- Stap voor stap: Begin met lichte gewichten of lagere intensiteit en verhoog deze geleidelijk naarmate je sterker en fitter wordt.
- Houd rekening met rustdagen: Plan regelmatig rustdagen in je trainingsroutine om je lichaam te laten herstellen en te herstellen.

Werk aan je techniek
Een goede techniek is essentieel om blessures te voorkomen en de effectiviteit van je training te maximaliseren. Enkele belangrijke aandachtspunten zijn:
•Zoek begeleiding indien nodig: Als je nieuw bent in een bepaalde sport of oefening, zoek dan professionele begeleiding om de juiste techniek aan te leren.
•Focus op de juiste uitvoering: Besteed aandacht aan je houding, ademhaling en bewegingsbereik tijdens de oefeningen.
Het opbouwen van je training op een geleidelijke manier, luisteren naar je lichaam, het werken aan je techniek en het nemen van rustdagen zijn belangrijke aspecten om blessures te voorkomen en succes te behalen in je fitheidsreis.
Hoe blijf je nou gemotiveerd?

Het behalen van je fitheidsdoelen kan soms uitdagend zijn, maar je hoeft het niet alleen te doen. Hier zijn enkele manieren waarop je het met gemak gaat volhouden:
Hoe meer zielen..
Samen trainen met een partner of deelnemen aan groepslessen of een teamsport kan enorm motiverend zijn. Je kunt elkaar aanmoedigen, uitdagen en verantwoordelijk houden. Bovendien maakt het trainen met anderen de activiteit leuker en socialer.
 
Onze adviseurs zijn specialisten op het gebied van onder andere de juiste schoeisel. Voor wandelen wordt een andere schoen geadviseerd, dan voor hardlopen. En dan is het ook nog belangrijk dat de schoen voor de juiste sport, ook bij jouw voet past.
Voetballen  in de zaal, op het veld, of op kunstgras, vraag onze adviseur(s) om uitleg.

Bewegen en sporten begint in eerste plaats in je hoofd, je mindset, in de tweede plaats is de juiste equipment belangrijk. Wij adviseren je er graag in! Succes verzekerd…

Team Sportcentrum Dordrecht

iDEAL Visa MasterCard
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.