Winkelwagen
Menu
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Re-Launch Adidas Predator

Re-Launch Adidas Predator

Adidas Predator is een serie voetbalschoenen die door de Duitse sportkledingfabrikanten Adidas zijn ontwikkeld op basis van een prototype van de voormalige Australische voetballer Craig Johnston. Het gemeenschappelijke kenmerk van het Predator-assortiment is de aanwezigheid van rubberen schubben op de bovenkant van de schoen, ontworpen om de wrijving tussen de schoen en de bal te vergroten.

Eind 2010 ontwierp Adidas de nieuwe "Power-spine" -technologie, waarvan ze beweren dat ze de schotkracht verbeteren doordat de hoeveelheid die de voet achteruit buigt, afneemt naarmate de bal wordt geactiveerd.
De Predator-lijn werd in mei 2015 beëindigd door Adidas voor voetbal, maar de Rugby-unie Predator-lijn wordt nog steeds gemaakt.

De Adidas Predator werd 23 jaar geleden als legende geboren. Mede doordat sterren als Zidane en Beckham deze schoen droegen, werd deze schoen immens populair, ook op de amateurvelden. Het typische kleurgebruik van zwart, rood en wit maakte hem herkenbaar en gewild. De Predator werd in 2015 definitief door Adidas van het podium gehaald. Op dit moment maakt de Adidas Predator zijn comeback. 

Geschiedenis
In 1994 gebruikte Adidas voor het eerste rubberen strepen op een schoen met het idee dat dit meer kracht, effect en controle zou opleveren. Het revolutionaire design, in combinatie met de zwarte upper, drie witte strepen en rode details was het begin van een legendarische serie aan Predators. In 1995 kreeg de schoen voor het eerst een ‘tong’ die deels over de veters viel. Een jaar later werd deze geupdate en ontving de tong voor het eerst de herkenbare rode kleur.
In 1998 bracht Adidas de Predator Accelerator op de markt. Het nieuwe design, en het feit dat Zidane ze tijdens WK98 droeg, maakte deze versie één van de meest iconische uit de reeks van 21. De twee varianten die de Accelerator opvolgden werden net zo beroemd. Met name de Adidas Predator Mania, met Beckham als meest bekende gezicht, werd een absolute hit. De traptechniek van de Engelsman was het perfecte ‘bewijsmateriaal’ voor de effectiviteit van de Predator.
In 2014 kregen de Accelerator Predator Mania en 1994-versie een remake. Niet alleen Zidane was razend enthousiast, in no-time was de gehele collectie uitverkocht.
De Predators na 2004 leverden elke jaar een beetje aan status in. Met name na 2007 ging het de verkeerde kant op. De kenmerkende tong verdween en vanaf 2012 werd de lederen upper vervangen door een synthetische variant. Wat ons betreft de absolute doodsteek.

Comeback
Het feit dat de remake van drie Predators in 2014 zo snel uitverkocht raakte bewijst hoe populair deze schoen was. Adidas heeft onlangs de comeback van Adidas Predator Mania gelanceerd. In combinatie met een nieuwe ACE 17+, X 16+ PureChaos en de Copa 17.1 zijn de schoenen in de vorm van de zogenaamde ‘Champagne Pack’ onthuld. Deze vier pareltjes zullen absoluut een hit worden onder de Adidas-liefhebbers.

https://www.sportcentrum-dordrecht.nl/adidas-predator/



iDEAL Visa MasterCard
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.